Weekend-Workshop

 

De workshops van Christer zijn krachtig. Twee dagen ondergedompeld in hele hoge vibraties die zorgen dat alles wat niet meer dient aan oude karma en emoties omhoog komt en met gemak losgelaten wordt.

 

We zullen de workshops starten met een aantal simpele Qi-Gong oefeningen onder leiding van Toni, waarmee we beginnen om het systeem te openen en ons zo comfortabel te voelen in lichaam en ruimte. Daarna zal het roer over worden genomen door Christer en zal de energie geleidelijk aan worden opgebouwd om zo onze diepere stukken, waar we vaak al tijden voor weglopen, naar boven te halen en zo te helen. Dit kan intens voelen, maar hoe minder de weerstand is des te beter. Het idee is te zijn met wat opkomt, ermee te ademen en vervolgens los te laten. Hoe meer we dit durven toe te laten, zonder oordeel, des te meer kan Christer voor ons betekenen. Tijdens het hele proces zal hij alles aan lage vibratie (karma, emoties en pijnen) die niet meer dienen overnemen en voor ons afvoeren. Hij doet dit in razendsnel tempo.

 

Deze eerste dag zullen we beginnen rond 11:00 s'ochtend en doorgaan tot ongeveer 10 á 11 uur 's avonds, om vervolgens in de neergezette energie te slapen. Christer geeft hierover aan dat wanneer je bijvoorbeeld thuis zou slapen, je een groot deel van het proces misloopt. Thuis neigen we namelijk terug te vallen in de veilige patronen en mechanismen die we kennen, degene die we destijds nodig hadden, maar ons op dit moment weerhouden vrij te leven… Deze nacht is een kans om alles te laten gaan wat niet meer dient. Tijdens deze nacht zullen wij nog een keer wakker gemaakt worden, met als reden dat we ons in de avond makkelijker overgeven en daarmee ook makkelijker loslaten. Dit is een vorige keer ook als zeer waardevol gebleken in het proces. De volgende ochtend worden we wakker gemaakt met de klank van een zachte fluit en na wat eten wordt het programma voortgezet tot in de middag. Zo geschreven klinkt dit voor sommigen misschien intensief of spannend, maar in de torenhoge vibraties die Christer neerzet tijdens deze weekenden is het zeer goed te doen…

 

Deze workshops hebben een mooie balans tussen beweging en rust. Er zullen oefeningen gedaan worden waarbij we ons openen en tussendoor zullen we op matjes liggen om zo met de klanken van drums, fluit, zang en andere instrumenten alles te verwerken. Op deze manier kunnen diepe processen op een gemakkelijke manier aangegaan worden en hoeven daardoor niet als zwaar ervaren te worden. Deze workshops zijn puur gericht op het loslaten van alle ballast en het thuiskomen bij jezelf. Hierdoor zal je steeds meer leren leven vanuit je kern en het leven in al zijn lagen moeiteloos ervaren.

 

Onze missie is om heling te brengen, en mocht het zo voelen dan zien we jullie graag tegemoet op een van onze toekomstige events.

 

 

 

Aankomende Workshops:

      

> Zaterdag en zondag 23 & 24 februari:  Weekend workshop bij centrum de Bron!

 

Mocht deze datum evt niet uitkomen, maar bent u wel geïnteresseerd in een workshop, neem dan gerust contact op, ik plaats u dan als optie voor de eerst volgende mogelijkheid. 

 

Prijs:   270,- euro  (biologisch eten en overnachting inbegrepen).

 

Wees welkom.

 

 

 

Testimonials:

 

 

Diana

 

De workshop heb ik als zeer energiek en geweldig ervaren. Mijn ervaring met Christer, de sjamaan, was als in het diepe springen dus totaal onbekend met zijn manier van werken. Het was wel pittig maar de moeite waard omdat ik vol overgave en vertrouwen de uitdaging ben aangegaan om aan mijzelf te werken. Ik heb mezelf open gesteld en mijn angsten en weerstand de vrije loop gegeven. Ik wilde o.a. mijn zelfvertrouwen, eigen waarde terug.

Christer is een serieuze vol overgave energieke sjamaan die krachtig staat en verbonden is met de kosmos en blokkades opruimt voor een bewuster leven. ‘s nachts wakker gemaakt te worden door Christer met de fluit was ook een prettig wakker worden gevolgd door een korte sessie en weer naar bed voor een paar uurtjes. De chigong door Toni gegeven, was fijn om de eigen energie te activeren en en voelen.

De dagen na de workshop gebeurde er heel veel met en in mij. Ik ben nu meer in staat om mijn levensproces te omarmen en alles wat er gebeurt makkelijker accepteer. De inzichten die ik nodig had om zowel het positieve als negatieve te accepteren gaat nu zoveel sneller. Ik herken, erken mijn verleden en ben in staat om nu volledig bij mijzelf te blijven wat er ook gebeurt. Ik laat iedere negatieve emotie die erkent wilt worden nu ook toe om te kunnen verwerken en daarna los te laten.

Het eten dat met liefde is klaargemaakt heb ik als lekker en voedzaam ervaren. Bedankt hiervoor.

Mijn doel om thuis te komen in en bij mezelf was voor mij op de laatste dag een overweldigend dankbaar gevoel van thuiskomen. Ik voel en ervaar nu meer omdat ik de tools die ik mee heb gekregen van Christer dagelijks toepas en soms ook ‘s nachts voor mijn gronding om vollediger in mijn kracht te staan en te blijven.

Ik heb gekozen voor heelheid en openheid wetende dat ik beschermd ben door de Goddelijke kracht.  Ik begroet elke nieuwe dag met een lach en geniet van mijn leven zoals het nu is en sta open voor wat er komen mag en gaat in mijn bewuster levensproces. Alles is oke.

 

Dank je wel Christer en Toni dat jullie mijn pad hebben gekruist en ik deze workshop heb mogen volgen.

Ik hoop en wens jullie nog meer kracht en liefde toe voor dit helende kosmische werk.

 

 

Nicole:

 

Tot nu toe heb ik 3 ontmoetingen gehad met Christer: een sessie, gevolgd door een workshop en toen nog een sessie.

Ik ervaar Christer als heel direct en hij gaat gelijk naar de kern.

Tijdens de eerste sessie ervaarde ik, ook al verstond ik hem niet altijd, dat ik hem toch steeds begreep. Hij is heel duidelijk in zijn reacties. Als je er omheen draait kan hij streng zijn en gebruikt hij de woorden “don’t run away”, als je herkent wat hij aanreikt, krijg je een prachtig liefdevol “perfect” te horen.

De workshop heeft mij dieper in contact gebracht met mijn lichaam. Een heerlijke start met Qi Gong oefeningen, gegeven door Toni, gevolgd door klanken maken, zingen, begeleid door de stem van Christer en de klanken van door hem bespeelde instrumenten als fluit, saxofoon en trommel. Hij komt steeds langs en raakt dat aan wat aandacht behoeft. Het veelvuldig gebruik van de eigen stem, heb ik ervaren als een meditatie, waarin ik in diepe stilte ben afgedaald. In de persoonlijke sessie tijdens dit weekend, werd een oud patroon aangeraakt, wat in deze dagen verder is uitgekristalliseerd.

De 2e sessie, was wonderbaarlijk. Christer liet mij zien dat ik altijd hard heb gewerkt en dat dat niet meer hoeft. De kunst van het niets-doen, ontspannen en het laten gebeuren. Daarin ontstond veel zachtheid en liefde. Ook heeft hij vastzittende stukken voor mij ontkrampt waarna er enorme ruimte en souplesse ontstond in mijn lijf.

Na de openheid van deze laatste sessie, heb ik een tegenreactie ervaren (enorme vermoeidheid, dissociatie en een heftig terugkeren van de patronen). Zoals ik het ervaar komt er in contact met Christer vrij wat ik herken, maar wat ik me nog niet hebt toegeëigend. Dit vraagt aandacht, toewijding en zachtheid …

 

 

Rob:

Review Workshop Christer.
Afvoeren van emoties door aards sjamanisme, dat was de verwachting waarmee ik een individuele sessie met Christer begon. Die verwachting kwam uit.
Na een hartelijke ontvangst door Toni, kwam Christer mij halen. Zonder veel omhaal van woorden: schoenen uit, zitten. Direct aan de slag. Heldere blauwe ogen die betrokken en geconcentreerd keken. Nauwelijks aandacht voor omgangsvormen. Een tamelijk ruwe bolster met een blanke pit, zo bleek.
In die ontmoeting veel woede en verdriet opgeruimd. Gezongen, geschreeuwd. Hoe meer primair de emoties en mijn overgave werden, hoe meer Christer op zijn gemak leek. Geen gelul. Geen gedoe. Afvoeren die emoties! Daarna weer zonder veel omhaal van woorden terug naar de wachtruimte.
Voelde mij opgeruimder, maar wist nog niet hoe ik dit in mijn dagelijks leven zelf kon toepassen. Daarom ingeschreven voor de workshop.
Locatie ergens midden in de polder. Wind, klei en regen. Werken, eten en slapen in dezelfde zaal. Gemêleerd gezelschap. Onduidelijk wat wanneer en waarom zou gebeuren. Weinig houvast. Uiteindelijk aan overgegeven. Terug naar het grote brein in mijn buik. Terug naar mijn Innerlijk Thuis.
Daar bleek de workshop in essentie over te gaan: emoties afvoeren om terug te kunnen keren naar mijn Innerlijk Thuis. Het Thuis waar je de veiligheid en helderheid kunt vinden die de omgeving of je koppige brein je onmogelijk kunnen bieden. Een innerlijke verhuizing.
Afvoeren, oefenen, zingen, digeridoo, saxofoon, Tai-Chi, yin-yoga, donderpreken en een indrukwekkend nachtelijk ritueel. Steeds met intense en soms onbehouwen vervoering  van Christer. Tough love, waarbij de liefde voor mij het meest voelbaar werd wanneer Christer voor de groep zong of zijn saxofoon bespeelde. Betoverend!
Door in een groep te werken, konden de groepsleden elkaar ook steunen bij het afvoeren van allerlei emoties en het aanleren van de technieken.  Ik heb behoorlijk wat woede van anderen staan wegschreeuwen, waar anderen dan weer verdriet of verwarring voor de groep afvoerden.
Prachtige veranderingen gezien bij mensen, die – soms langzaam, soms snel – door hun emoties heen werkten om uiteindelijk iets van Thuisgevoel te ervaren.
Een intense belevenis, waarin ik heb ervaren dat ik diepe stress door angst, woede en verdriet, simpel kan opruimen. Door mijn wereldbeeld over emoties en mijn verantwoordelijkheden in de wereld te veranderen, in eenvoud de technieken toe te passen en het proces te vertrouwen.
(En door af en toe hardgrondig “Fuck it! Leave it! Take space!” te roepen, een wijze les van Christer.)
De ervaring dat ik volledige verantwoordelijkheid kan nemen voor mijn emoties heeft een innerlijke knop omgezet. Zijn alle emoties nu weg? Geenszins. Maar ik ben er niet meer bang voor en weet wat te doen als ze opkomen. Oefening zal zonder twijfel kunst baren.


Dennis:  Over de TaiChi van het weekend:

Een van de andere begeleiders neemt het na deze introductie van Christer over voor een les QI-Gong. Eerst schiet er nog even een oud gevoel van te kort hebben door mij heen, dit samen met de gedachten van; Ik kom hier toch voor die sjamaan en niet voor een lesje bewegen. Dit kan ik vrij snel laten gaan en op gaan in de bewegingen. De bewegingen kosten niet heel veel energie maar de blokkades die ik tegen kom des te meer. Ik dacht dat ik toch de afgelopen jaren mijn lichaam al aardig had leren kennen en zo langzamerhand wel kon voelen waar er spanning of blokkades zitten maar het kan dus nog verfijnder. Zo voel ik op een aantal plekken in mij lichaam dat de beweging stokt en de energie niet goed doorstroomt. Ongemerkt hou ik iets vast waarvan ik niet weet wat het is. 
Door de beweging nog meer te vertragen en te focussen op het lichaam voel ik wat er gebeurd en wordt langzaam duidelijk dat dit gaat over perfectie. Het altijd maar perfect willen doen, geen fouten mogen maken en niet mogen falen. Het liefst al weten hoe het applaus klinkt voordat ik het podium heb betreden.

 

 

Sigrid

 

Ik was al enkele malen voor een privé sessie bij Christer geweest waar o.a. duidelijk werd, dat er veel ingehouden woede in mijn lijf zat. Dit was ik me niet bewust en door deze sessies kom ik steeds dichter bij mezelf. Ik heb geleerd

dat deze woede er gewoon mag zijn. De dynamiek bij een groeps sessie voelde voor mij anders. Ik kwam nu andere

stukken van mijzelf tegen, die ik me niet bewust was. Zo kwam er bij mij veel verdriet en eenzaamheid naar boven. Dit is het mooie van samen met een groep zijn, want iedereen heeft zijn eigen bijdrage in de groep. Je bent niet voor niks

in deze groep en er werden dingen getriggerd bij mij, die in een privé sessie niet zouden gebeuren. Bij de groeps sessie voelde ik me heel veilig, terwijl dit ook een groot thema voor mij is. Het was voor mij heel fijn om deze dagen met energie bezig te zijn.

Door de oefeningen van Toni, leer je wat je met energie kunt doen. Ook hebben we veel gezongen, en als je echt vanuit je kern zingt voel je je heel krachtig! En wat ik heel fijn vind van zo’n weekend is dat het eten allemaal verzorgd wordt. Als we pauze hadden, stonden er allemaal lekkere dingen klaar, heerlijk. Wat ik vooral geleerd heb is dat ik trots kan zijn op mezelf en dat ik mezelf mag bedanken dat ik dit gedaan heb! I’m coming home…

Aho.

 

 

 Leven vanuit je kern

 

Nordic Shamanism

Contact:  Toni Bruinen

Email: tbruinen@gmail.com

Telefoon:  06 - 55 85 55 68

Kvk-nummer: 72335092

 

IBAN: NL92 RABO 0332 5718 23